Detta röda vin framställs av 100% Petite Rouge. Vinrankorna är uppbundna enligt Guyot och densiteten är 10.000 rankor per hektar. Danilo med familj arbetar enligt Lutte raisonnée och druvorna skördas för hand i oktober. Vinproduktionen sker bokstavligen i familjens källare och endast naturlig jäst används. Vinet jäser och macererar i rostfria ståltankar där vinet sedan slutlagras i nio månader för att sedan buteljeras. Danilo Thomain`s årliga produktion är 3500 flaskor.
Enfer d'arvier, Danilo Thomain (DTEnfer21)
2021
100% Petite Rouge
13,5
Rött vin
Enfier, Valleé d´Aoste
Danilo Thomain
660-700 meter över havet
Glaciär morän
10.000 rankor per hektar
För hand
Jäsning med naturliga jäststammar och maceration sker i rostfria ståltankar
Slutlagring sker i rostfria ståltankar i nio månader
Ljusröd färg
Fruktig doft av röda bär, hallon, örter.
Fruktig smak av röda bär, hallon med finstämd pepprighet. Vinet är oerhört vitalt med frisk syra och välbalanserad strävhet.
Servera gärna till charkuterier och krämiga ostar.
Priser för restauranger
239.00
298.75
Danilo Thomain
Vingårdarna i Enfer d’Arvier, där vinrankorna växer på branta sluttningar inne i en amfiteater-lik formation, är den näst högsta odlingslotten i Aostadalen med en vy över Dora Balteafloden. Odlingsarealen är endast sju hektar varav Danilo med familj äger en hektar för vinproduktion, vilket gör honom till den enda oberoende vinproducenten i området. För att expandera sin produktion vilket i dagsläget är ynka 3500 flaskor per år, har Danilo nu börjat att rensa en bit skog ovanpå den redan befintliga delen av sina vingårdar för att i framtiden färdigställa och plantera ännu en hektar av vinrankor för vinproduktion. De diurnala skillnaderna mellan dag och natt ger optimala förutsättningar för att producera eleganta röda viner på den lokala druvsorten Petite Rouge. Danilo med familj arbetar enligt hållbara metoder i vingårdarna och vineriet. Namnet Enfer d’Arvier är löst översatt "Helvetet i Arvier", eftersom somrarna här blir oerhört heta.
Kommentar