Druvorna till detta röda vin kommer från de två olika vingården Mitza S’ollastu. Vingården ligger i Sardenia, några mil från Cagliari i den södra delen av Sardinien. Antonella Corda har 12 hektar vingårdar och jordmånen består av en blanding av märgel, sand och kalksten och altituden är 200 meter över havet. Sedan starten av nya vineriet 2010 framställer Antonella alla viner med hållbara metoder och värnar om sitt kulturella arv.
Cannonau DOC, Antonella Corda (ACCannonau21)
2021
Cannonau
13,5%
Rött vin
Vingården Mitza S’ollastu i Sardenia
Antonella Corda
200 meter över havet
Sand med kalksten och lera
4500 vinrankor per hektar
För hand
Inledande jäsning i rostfria ståltankar
Delar av vinet lagras i rostfria ståltankar och en del i äldre ekfat
Ljusröd färg
Frisk och fruktig doft av röda bär, kryddor med avslutande örtighet
Frisk och fruktig smak av röda bär, kryddor och örter. Vinet har en pigg syra med avrundad eftersmak
Servera gärna detta vin till en Filetto di manzo eller till en mustig caponata
Priser för restauranger
199.00
248.75
Antonella Corda
Det nya vineriet grundades av Antonella Corda, kvinnan med goda kunskaper inom vinframställning redan från barnsben år 2010. Att Antonella vuxit upp bland vinrankor och att farfadern är Antonio Argiolas lade troligen grunden till att Antonella tog sin examen i agronomi på Universitetet i Sassari efter bland annat praktik i Trentino Alto Adige där hon specialiserade sig inom hantering av vinrankor med ytterligare examen. Sedan nystartandet av vineriet och samlandet av ett ungt team som hjälp tror Antonella starkt på att framställa sina viner med hållbara metoder. Vingårdsarealen är 15 hektar uppdelade på två vingårdar Mitza Manna som Antonella ärvt av farfadern på 6 hektar där Vermentino och Nuraga odlas samt vingården Mitsa S’ollastu där även en annan del av Vermentino odlas med en större andel av den röda druvsorten Cannonau. Vingårdarna ligger 200 meter över havet och jordmånen är en blandning av sand, lera (märgel), kalksten och små sten.
Kommentar