Andrea Carpi Pinot Nero IGT Venezia Giulia, Andrea Carpi (AndreaPN23)
Druvorna avstjälkas, för att macerera en kort tid innan en varsam pressning sker. Musten jäser och genomgår malolaktisk jäsning i rostfria ståltankar. Vinet lagras sedan i sex månader i samma kärl. Permanis piniot nero erbjuder finstämda toner av körsbär och hallon med kryddiga inslag. Servera gärna detta vin till charkuterier, lagrade ostar eller till rätter av kyckling eller svalt serverad till fisk.
2023
Pinot Noir
13,5%
Rött vin
Vingårdar i Romans d’Isonzo
Andrea Carpi
200 meter över havet
Kalkrik lera med inslag av sten
60 hl/ha
För hand
Maceration och jäsning sker i rostfria ståltankar 10-15 dagar
Vinet lagras sedan i rostfria ståltankar i cirka sex månader
Ljusröd färg
Frisk och fruktig doft av körsbär, vildhallon och kryddor.
Vinet har smaker av körsbär och hallon med kryddiga inslag. Vinet har en vital syra och fint avslutande fräschör.
Servera gärna detta vin till charkuterier, lagrade ostar eller till rätter av kyckling eller svalt serverad till fisk.
Priser för restauranger
139.00
173.75
Andrea Carpi
Familjen Braidot har sedan år 1870 varit aktiva i sitt vingårdsarbete i det östra hörnet av regionen Friuli. Med ett konsekvent och digert arbete producerar familjen både vita och röda viner av druvsorter så som ribolla gialla, friulano, pinot grigio, sauvignon blanc och refosco, pinot nero och merlot - Alla dessa signifikanta för regionen. Vingårdarna är belägna i Romans d´Isonzo, med floden Isonzo som granne, med jordmånen bestående av kalksten, lera och grus. Vinerna från Permani erbjuder viner med finstämd fruktighet, fin fräschör och som har ett brett användningsområde när det kommer till att para dessa till olika maträtter. Vinmakare är Mauro Bressan.
Kommentar