Il Sangiovese Romagna Sangiovese Superiore DOC, Noelia Ricci (NoeSan21)
Druvorna till vinet Il Sangiovese odlas i olika vingårdar belägna i Fiumana di Predappio i Forli. Jordmånen består av kalkrik gul lera. Vinrankorna planterades 2002 och densiteten är 4.500 rankor per hektar. Årlig produktion av detta vin är cirka 32.000 flaskor. Alla vinerna från Noelia Ricci framställs med hållbara metoder och är ekologiskt certifierade.
2021
100% Sangiovese (Emilia Romagna)
13%
Rött vin
Fiumana di Predappio i Forli
Noelia Ricci
250-300 meter över havet
Kalkrik jordmån med inslag av gul lera
6700 kg / hektar
För hand
Inledande jäsning i rostfria ståltankar med 18 dagars skalmaceration varefter den malolaktiska jäsningen tar vid
70% i ståltank och 30% i cement i 8 månader och minst 4 månader i flaska inna försäljning.
Ljusröd färg
Fruktig doft av röda bär, körsbär och örter
Vinet har en pigg syra med smak av röda bär, körsbär och örter.
Servera gärna detta vin till rätter av ljust kött, stekt fisk eller till en bit lagrad hårdost
Priser för restauranger
189.00
236.25
Noelia Ricci
Historien bakom Noelia Ricci går tillbaka till 1941 när Noelias far förvärvade en historisk egendom på 140 hektar nära Predappio i de östra delarna av Romagna inte långt ifrån Rimini. På 1970-talet planterade Noelia vingårdar och byggde ett vackert vineri på egendomen. 2012 landsatte Noelias barnbarn Marco Cirese det nya projektet som går under namnet Noelia Ricci där han avskiljde de bästa nio hektaren av vingårdarna och dedikerade dem till gårdens toppviner. Han producerar dessutom enastående viner under namnet Pandolfa, viner som sträcker sig från vardagsvin till Riserva-viner. Noelia Riccis vingårdar ligger på en högre altitud (200-340 m ö h) med en större mängd kalksten och lera än för vingårdarna i Pandolfa-serien. Vinerna från Noelia Ricci odlas med ekologiska metoder och man fokuserar endast på druvsorterna Sangiovese och Trebbiano.
Kommentar