Missa inte vårt nyhetsbrev
Missa inte våra nyhetsbrev med matnyttig information. Klicka på knappen för att bli medlem och få vårt nyhetsbrev.
Sedan paret Marlet Bruna och Nicco Rolanda köpte vingården 1998 har de med egna händer arbetat och tagit fram några av de mest spännande viner vi har provat på väldigt länge. Utan några som helst ekonomiska bidrag restaurerade paret vingården och till denna införskaffades även det lilla cru-läget Zumstein senast 2001. Det som troligen ger ett helt unikt avtryck i dessa viner är delvis den klonala varianten av Nebbiolo-druvan som lokalt hos Selve benämns som Nebbiolo Picotendro och även att vissa av vinerna lagras i de egenhändigt byggda stora bottis av kastanjeträd samt att paret inte använder sig av tillsatt svavel i sina viner.
Med en totalitär biodynamisk inriktning och en så naturlig framställningsprocess som naturen tillåter producerar vinhuset Selve Picotrendo endast 3500 flaskor totalt per år från sin ynka en hektar vingård som är uppdelad på fem olika cru-lägen. Då samtliga vingårdslägen är planterade i branta stup föranleder detta endast skörd för hand. Jordmånen består av en blandning av sten, främst i form av vit skiffer och gnejs.
De stora faten, så kallade bottis på 400 liter framställer paret från kastanjeträd som vuxit sida vid sida av vinrankorna i de närliggande skogarna sedan urminnes tider. Det enda som kontrolleras under vinifikations-processen är temperaturen på musten och ingenting tillsätts.
Vinerna från Selve Picotrendo är så naturliga som naturen tillåter - Unika viner från foten av Monte Rosa sedan 1949...
Vinoliv Import innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.
För att besöka sidan måste du bekräfta att du är 25 år eller äldre genom att klicka på knappen nedan.