Godenza Romagna Sangiovese Superiore DOC, Noelia Ricci (NoeGod15)
Druvorna till detta vin kommer från ett enskilt vingårdsläge som heter Godenza. Vinrankorna är planterade 1999 och jordmånen består till en tredjedel av sand och densiteten är 4.500 vinrankor per hektar. Vinerna från Noelia Ricci är framställda med hållbara metoder. Årlig produktion av detta vin är cirka 13.000 flaskor.
2014
100% Sangiovese (Emilia Romagna)
13%
Rött vin
Fiumana di Predappio i Forli
Noelia Ricci
300-340 meter över havet
Kalkrik jordmån med inslag av gul lera och sand
5000 kg / hektar
För hand
Inledande jäsning i rostfria ståltankar med 28 dagars skalmaceration varefter den malolaktiska jäsningen tar vid
Slutlagring för detta vin sker i 8 månader på rostfria ståltankar och minst 12 månader på flaska
Ljusröd färg
Fruktig doft av körsbär, örter, lakrits och mineralitet
Vinet har en smak av körsbär, örter och lakrits med vital syra och välbalanserad strävhet.
Servera gärna detta vin till rätter av stekt kyckling som är baconlindad med tillhörande bulgur och en kräm på rostad paprika.
Priser för restauranger
171.00
213.75
Noelia Ricci
Historian bakom Noelia Ricci går tillbaka till 1941 när Noelias far införskaffade en historisk egendom på 140 hektar nära Predappio i de östra delarna av Romagna inte långt ifrån Rimini. På 1970-talet planterade Noelia vingårdar och byggde ett vackert vineri på denna egendom. Vinerna från egendomen som Noelia också producerade gav namnet Pandolfa åt denna egendom. År 2012 landsatte Noelias barn-barn Marco Cirese det nya projektet som går under namnet Noelia Ricci där han avskiljde 7 hektar av vingårdarna och skapade därmed ett vineri inom ett vineri gällande sammankopplingen med vinerna från Pandolfa sedan tidigare. Dessa vingårdar ligger på en högre altitud (250 m ö h)och jordmånen här har ett ännu större inslag av kalcium och lera än vingårdarna för vinerna i Pandolfa-serien. Vinerna från Noelia Ricci odlas med ekologiska metoder och man fokuserar endast på druvsorterna Sangiovese och Trebbiano.
Kommentar