Ghizzano (Tenuta)
Egendomen ligger vid den Toscanska kusten i byn Ghizzano bara 4 mil söder om Pisa. Vindistriktet kallas för Colline Pisane och är det mest västliga av underregionerna till Chianti. Ghizzano har fokuserat på vin sedan 1980-talet. Första vinet ut var Veneroso årgång 1985. Veneroso följdes sedan upp av Nambrot 1996. I början av 2000-talet påbörjade egendomen en övergång till ekologisk odling och är nu helt ekologiskt certifierade. Från och med 2006 har man även infört biodynamiska metoder. All skörd sker för hand och druvorna går igenom ett strängt urval på sorteringsbord innan vinifiering. Vinerna är fottrampade och man använder sig bara av naturlig jäst. Pumpar används bara om det är absolut nödvändigt. Vinerna jäser i antingen stål, cement eller stora träfat. Alla viner genomgår malolaktisk jäsning, för Nambrot och Veneroso sker den i träfat. Ek används med försiktighet – som en krydda och mognadsutvecklare snarare än som ett egenvärde.